Home > Kompania > Njoftime për shtyp

Shqipëria hap Aeroportin Ndërkombëtar të Kukësit

Shqipëria hap Aeroportin Ndërkombëtar të Kukësit

 

Shqipëria ka hapur aeroportin e saj të dytë ndërkombëtar në Kukës me mbërritjen e fluturimit të parë të pasagjerëve të operuar nga linja ajrore Air Albania.

 

Duke arritur nga Londra, Mbretëria e Bashkuar, fluturimi i pasagjerëve fillimisht u ul në Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës (TIA) për të marrë Kryeministrin Edi Rama, për të përuruar më pas aeroportin e ri ndërkombëtar të quajtur Aeroporti Ndërkombëtar i Kukësit.

 

Aeroporti Ndërkombëtar i Kukësit, i cili përfshiu një investim total prej 28.7 milion $ (24 milion €), është ndërtuar në një ish-kamping refugjatësh që është 90 milje në veri-lindje të kryeqytetit të Shqipërisë. Dikur ishte vendi i strehimit për shumë refugjatë shqiptarë të Luftës së Kosovës në 1999.

 

Ajo ka një pistë të vetme dhe tre vende parkimi për avionët. Kryeministri shqiptar Edi Rama u citua duke thënë: "Aeroporti do të 'hapë dyert' për zhvillimin ekonomik të rrethit të Kukësit."